Barát az Élet

Vizsla draadhaar kennel


Wij zijn een kleine Kennel die zorgvuldig eens een nestje fokt met Uitmuntende ouders die aan alle eisen voldoen in zowel jacht, schoonheid en gezondheid. Mocht U belangstelling hebben in een pup  neem dan contact op. Tevens zijn wij lid van de Nederlandse-, Belgische- en Hongaarse Vizsla vereniging en ons nestje voldoet aan alle strenge regels die deze verenigingen stellen.

 Wij fokken heel zorgvuldig een nestje met uitsluitend gezonde ouders die vele kampioenschappen hebben behaald in verschillende landen en allen meer dan goed bejaagd zijn (alles is te zien op hun pagina). Een nestje fokken kost ons veel energie en tijd maar dat hebben wij er graag voor over. Veel tijd gaat er ook in de mensen zitten die graag op de puplijst willen staan, vragen beantwoorden en eventueel bezoekjes om ons en onze honden te zien maar dat hebben wij er graag voor over. Als de lijst volgens ons vol is met geïnteresseerde mensen moeten wij andere mensen teleurstellen om in aanmerking te komen voor een pup. Jammer maar helaas, het heeft geen zin om een hele lange lijst te maken als er rond de 8 pups geboren worden. Iedereen van de lijst krijgt een mailtje als er nieuws is, teef wordt loops, dekking plaats gevonden, dat ze pups verwacht en pups geboren zijn. Ieder keer vraag ik of men nog geïnteresseerd is in een pup, er kan immers altijd iets gebeuren. Dit gaat altijd van onze kant op goed vertrouwen. 

Dan komt het moment dat de pups geboren zijn en als men dan het verlossende mailtje krijgt dat er een pup voor hun is geboren begint het afzeggen. Vaak als reden dat men al een pup heeft of nog erger: men laat niets meer van zich horen. Ondertussen hebben wij al vele wel geïnteresseerde mensen moeten afzeggen. Deze hadden wel graag een pup van ons willen hebben. De laatste tijd komt het regelmatig voor dat het afzeggen wel héél gemakkelijk gebeurt. Daarom gaan wij het noodgedwongen anders doen als men op de lijst wil staan. Wij vragen hiervoor €50,- borg. Als men de pup neemt krijg je het geld terug en als je gaat afzeggen natuurlijk niet.  

Hopelijk gaat men dan eerst goed nadenken om op de lijst te worden geplaatst en echt een pup van ons te willen.