Barát az Élet

Vizsla draadhaar kennel

Nieuwsberichten


9-1-2024

Wij hebben problemen gehad met onze site. Vanaf heden weer online en zijn op dit moment alle pagina's aan het updaten!

5-12-2022

Wij verwachten rond Februari/Maart pups van Erzsi en Rigo, de vader is onze eigen Serleg

1-8-2022

Wij hebben een nieuwe dame in ons huis, Zöldmáli Etus, binnenkort krijgt ook zij een eigen pagina. Serleg is begonnen aan de trainingen voor SJP-A en zal vanaf eind Augustus de proeven lopen. Om verschillende redenen hebben wij het lidmaatschap van de Nederlandse Vizsla vereniging opgezegd en ons aangesloten bij Magyar Vizsla Fokkersvereniging Nederland. Rigo zal naar verwachting ergens in November gedekt worden door Serleg, begin volgend jaar verwachten wij dat Erzsi gedekt wordt, de vader is momenteel nog niet bekend. 

20-2-2022

De pups zijn geboren, 4 reutjes en 1 teefje, alle pups zijn voorzien

5-2-2022

Erzsi is gedekt en zal rond 19 Februari haar nestje verwachten, helaas voor U is de lijst voor aanvraag pup helemaal vol

28-11-2021

Rigo is bevallen van 8 pups, 3 reutjes en 5 teefjes. Vader is de door ons gefokte Bakó Barat az Elet. Dit nest voldoet vanzelfsprekend aan de eisen van de Nederlandse Vizsla vereniging. 

4-11-2021

Door de corona hebben wij en onze honden een redelijke rustige tijd gehad. Met mondjesmaat getraind en geen shows gelopen. Gelukkig gingen de jachtdagen wel door al was het in aangepaste vorm. Vandaar de laatste tijd geen nieuws op deze site. Nu hebben we wel goed nieuws: Rigo is gedekt door Bakó Barat az Elet, een eigen gefokte reu, eigenaar Eric Ouweneel, sinds jaren de meest succesvolle werkhond van Nederland. Op de echo konden we de pups zien en als het goed is worden ze begin December geboren.

31-12-2020

Er is helaas door de corona weinig tot geen nieuws. Doordat we niet konden trainen op goed geluk nog een paar SJP wedstrijden gelopen, de normale onderdelen waren goed van Serleg maar dirigeren was om maar in het plat te zeggen flut. Gelukkig hebben we nog een dag of 10 kunnen jagen, geen grote groepen zoals we gewend zijn maar met vier en twee personen zodat Serleg zijn uiterste best moest doen om wild los te krijgen. Hij heeft goed gewerkt, mooi voorstaan als een paal en véél wild binnen gebracht. Niet één aangeschoten haas is aan hem ontkomen. Deze dagen gaan we beginnen met schadebestrijding op o.a. kraai en gans en kan hij nog volop aan de bak. Shows hebben we niet gelopen i.v.m. corona maar er zijn ergere dingen. Wij wensen jullie een goed, gezond en corona vrij 2021.

28-9-2020

Doordat de vraag naar een pup op dit moment zéér groot is zijn onze lijsten vol.

25-6-2020

De pups van Dalia x Serleg zijn geboren, 3 meiden en 5 jongens.

5-6-2020

Weinig nieuws deze tijd, alles afgelast, shows en jachtwedstrijden. Dalia krijgt al een mooi buikje en zal rond 26 Juni haar nestje verwachten, de wachtlijst voor dit nestje is al vol. Rigo hebben we laten onderzoeken met de volgende resultaten: HD-A, Norberg waarde 40, Langhaar vrij en HUU vrij. Normaal laten we de ogen ook testen maar door de corona regels kunnen wij dit pas in September laten doen, afspraak is al gemaakt.

19-4-2020

In deze corona tijd moeten wij onze planning voor een nestje van Dalia wijzigen, er was een mooie Hongaarse reu uitgekozen maar de grenzen zijn dicht en Dali is nu loops. Wat nu !!! Serleg heeft zijn twee dekkingen in Nederland  gehad en zou dit jaar geen dekkingen mogen doen volgens de regels van de Nederlandse Vizsla Vereniging. Daar wij geen regels willen overtreden hebben wij contact  gezocht en dit aan hun voorgelegd. Met toestemming van de vereniging mogen wij Serleg als dekreu inzetten voor Dalia. Als alles goed zullen de pups uit deze combinatie eind Juni geboren worden.

23-12-2019

2019 zit er bijna op, dit jaar minder shows gelopen maar die we hebben bezocht zijn we niet met lege handen terug gekomen. Op de SJP proeven moet 2020 ons jaar worden, heb hoge verwachtingen van Serleg, hij heeft tijdens de vele praktijk jachten in binnen- en buitenland  mooie aporten laten zien door hem te dirigeren op grote afstanden op aangeschoten hazen en fazanten. In 2020 zullen we als alles goed gaat veel belovende pups verwachten !!

1-9-2019

Onze eerste SJP proef met Serleg zit erop, door dikke pech een C behaald, markeerproef een  0 omdat wij een ketser hadden en naast ons op dat moment werd geschoten bij volgen en Serle daar naar keek en de kraai niet heeft zien vallen. Ook tussendoor naar Luxemburg geweest voor show, Serleg 1 U CAC-CACIB, Luxemburgs Kampioen en Rigo 1 U CAC en Luxemburgs jeugd Kampioen

4-8-2019

Rigo mocht samen met Serleg mee naar Luik voor haar eerste show, ze vond het een beetje spannend allemaal maar deed het voortreffelijk, 1 Uitmuntend, CAC en beste teef BOS, hierdoor heeft ze haar eerste titel behaald: Benelux jr Winner 2019, Serleg ! Uitmuntend CAC-CACIB, Beste van het ras BOB, Benelux Winner Be. 2019. Nu gaan we in Luxemburg proberen om daar de titel te behalen zodat ze zich Benelx Kampioen mogen noemen. De nadruk voor dit jaar met Serleg is het behalen van een SJP-A diploma, gelukkig kunnen we nog twee weken trainen want door verschillende tegenslagen liggen we iets achter op schema.

19-5-2019

Drie titels op één show, Dortmund Serleg 1 Uitmuntend CAC-CACIB, BOB, VDH Europasieger, Duits Kampioen, Internationaal Kampioen.

10-5-2019

Onze dames hebben pups, Erzsi 4 jongens en Dalia 1 reutje en 2 teefjes, pups zijn voorzien. Serleg zal 19-5 in Dortmund -  Duitsland proberen om drie titels in één keer te halen, dit zou wel héél bijzonder zijn. Ondertussen wachten wij op bericht dat hij vader in Duitsland en Nederland is geworden. Verder op dit moment geen noemenswaardig nieuws.

9-3-2019

Ik had Frakk nog één keer ingeschreven voor een jachtproef n.l. de PJP Gelderland. Omdat hij alle diploma's die er te halen zijn behaald heeft en deelnemer Nimrod was in 2018 heeft het in mijn ogen geen zin om met hem op wedstrijden door te gaan. één diploma ontbrak nog, de PJP-A. Op een PJP krijg je de A proeven 12 minuten om 3 aporten binnen te halen en de B proeven 8 minuten voor de 3. Je krijgt twee A en twee B proeven. Hij had er weer zin in, moest o.a. twee slepen op de A lopen, op wedstrijden nogal eens zijn struikelblok  geweest maar nu haalde hij ze beide binnen wat uiteindelijk resulteerde in een PJP-A diploma en een mooie vierde plaats.

3-3-2019

Onze eerste show dit jaar begon al meteen goed, Serleg werd in Groningen beste van het ras en Benelux Winner NL 2019.

2-1-2019

Allereerst de beste wensen in 2019. 2018 was voor ons een jaar om niet snel te vergeten, tranen van geluk en verdriet. Geluk, de vele successen die Frakk behaalde in de jachtproeven met als afsluiter de Nimrod, de hoogst haalbare jachtproef die een hond en zijn voorjager kunnen bereiken in Nederland, als voorjager mijn tweede Nimrod(2011),  Serleg die de ÖTV haalde, in show o.a. Wereld- Nederlands- Internationaal- en vele andere titels/ kampioenschappen behaalde. Rigo als nieuw lid van de roedel maar dit alles stelt niets voor met het verdriet dat we  nog steeds hebben met het verlies van Ludas begin 2018. Nu maar afwachten wat 2019 ons gaat brengen, enkele voornemens hebben we al, nu nog waarmaken. Hieronder de link waar je Frakk aan het werk kunt zien op de Nimrod

https://www.youtube.com/watch?v=CwQa55_Apkk&utm_source=**+Permanent+**+Ledenlijst+2018&utm_campaign=256d5d78c9-EMAIL_CAMPAIGN

15-10-2018

Hoewel de KNJV proeven nog niet afgelopen zijn is er toch al nieuws, Frakk heeft zich geplaatst voor de NIMROD 2018. Drie jaar hebben we tegenslag gehad, steeds net niet, steeds liet hij de sleep liggen en dan 2018. We hadden al besloten om na dit jaar te stoppen met wedstrijden met Frakk, de eerste vier mappen liep hij voor zijn doen goed en haalde zelfs twee slepen in de A binnen. Op de map in Delft haalde hij zelfs alle 12 binnen maar op één proef net buiten de tijd. Ik bleef er toch goede hoop in houden, volgende map was Rha, alles binnen en dan de laatste proef een A met sleep, stuur hem over en zie hem traag de sleep opnemen en vertrekken door een houtwal, ja en daar sta je dan te wachten, wat zou hij doen, opeens zie ik de keurmeester terug komen en even later Frakk met eend, super, tweede apport geen probleem, doel bereikt een A diploma binnen. Volgende dag naar Uffelte, vol goede moed maar bezorgd of hij niet te moe zou zijn. En jawel, starten op A proef met sleep!!! Dan sta je daar en er zijn twee opties, één is hij haalt deze op, tweede is koffie drinken om 10.00 uur thuis. Stuur hem weg richting sleep en zie dat hij hem oppakt. Wachten, wachten, wachten en opeens komt hij de hoek om met eend, nog een konijntje uit bos halen, werd lastiger dan gedacht maar net binnen de tijd binnen, dan de B proeven overleven, niet kijken naar de punten (nu doe ik dat toch niet) als het maar binnen komt, alles binnen en dan de laatste proef, de A proef, na het zien hiervan vond ik dat deze goed te doen was maar wat zou Frakk vinden. Keurmeester wees het punt aan waar de kraai lag en achter ons een schot en plons, hier viel een eend in water, stuur hem erheen hij komt met eend uit water, op dat moment dacht ik het zal toch niet... Hij geeft de eend af en wilde al richting de kraai, geef hem vooruit en daar gaat hij, voor hem één streep, halverwege op de kont en naar links, net voor de wal op de kont en naar rechts en hij gaat, zei al tegen de keurmeesters "dat wordt een Vizsla op de NIMROD" en hij raapt de kraai op. Tweede MAP-A binnen. Blij maar vooral blij voor de trainers, helpers en collega voorjagers die ons die drie jaar hebben geholpen om hem het vertrouwen in de sleep te geven, wat een werk hebben jullie verzet!!! Gefeliciteerd namens Frakk en mij

11-9-2018

Serleg heeft opnieuw een doel voor dit jaar gehaald door de ÖTV te halen in Hongarije,  een veld- en waterwerk proef met levende eend (stöberen). De omstandigheden waren zwaar voor hem en ons, veel kilometers rijden, weinig slaap en temperaturen boven de 30 graden maar op de dag zelf kon je niets zien aan hem en heeft super werk laten zien, 250 van de 260 punten en daardoor ÖTV 1e prijs. Zondagavond laat weer in huis en op Maandagmorgen melden voor de SJP. Wij zijn wel gestart maar hadden beter in huis kunnen/moeten blijven, hij was zo moe dat ik hem nog wakker moest maken voor de proef, nu even een paar dagen rust en lekker niets doen

11-8-2018

Dit jaar waren de Wereldkampioenschappen in Amsterdam, er waren op verschillende dagen shows georganiseerd maar wij zijn alleen op Zaterdag geweest met drie honden. De resultaten: Zöldmáli Rigo 1 veel belovend, beste Minor puppy - Zöldmali Frakk 1 Uitmuntend, beste reu Working Dog en als kers op de taart en zeker niet verwacht vanwege de sterke buitenlandse concurrentie Zöldmáli Serleg 1 Uitmuntend, beste reu Tussenklas en Wereldkampioen 2018

We hebben ons team versterkt met een teefje, haar naam is Zöldmáli Rigo, roepnaam Rigo, t.z.t. zal de informatie op haar eigen pagina staan.

De resultaten van twee shows, Dortmund: Serleg 1 Uitmuntend res. CAC-CACIB, Erzsi 1 Uitmuntend beste teef. Pinkstershow Arnhem: Serleg 1 Uitmuntend CAC-CACIB, BOS. Erzsi 1 Uitmuntend CAC-CACIB, BOB

2-5-2018

Serleg heeft zijn eerste show gelopen bij de "grote jongens". Omdat hij nu 20 maanden is had hij een U of ZG nodig om officieel als dekreu ingezet te worden volgens de regels van de Nederlandse Vizsla Vereniging. Vandaar dat we naar Lingen (Duitsland) zijn geweest met hem. Serle 1 Uitmuntend CAC-CACIB en BOB, hiermee ons doel bereikt. Later op de middag de erering in, hij had er zin in. Het leek of de keurmeester Serleg niet zo in de gaten hield maar werden toch uitgekozen bij de laatste 6 honden voor het podium. Na de gebruikelijke rituelen wachten op de uitslag en hij werd gekozen tot beste hond van groep 7. We hadden dit al vele malen bereikt met Ludas maar met een nieuwe hond is het toch wel weer bijzonder voor ons. We gaan nog veel over hem horen in jacht en show!!. Het grootste nieuws is dat er over twee weken een nieuwe aanwinst ons team komt versterken, wie dat zal zijn staat t.z.t. op de site!!

26-3-2018

Veel nieuws is er niet te vermelden op dit moment, Erzsi en Serleg zijn onderzocht op HD en hebben alle twee HD-A, ook ogenonderzoek en Gonio zijn bij hun onderzocht, uitslag vrij. Tevens is Serleg onderzocht op Langhaar en hij is geen drager. Als hij op de show in Lingen (Duitsland) op 29 April een goede uitslag krijgt is hij officieel dekreu met alle papieren volgens de Nederlandse Vizlsa Club.

3-2-2018

We proberen de draad weer op te pakken en hebben gelukkig genoeg afleiding: Dali heeft ondertussen een nestje gekregen, drie teefjes, zij en de pups doen het goed. Met Serle naar show in Eindhoven geweest en hij werd beste Jeugdhond, hiermee is hij Nederlands Jeugd Kampioen en omdat hij ook nog eens beste reu werd heeft hij ook al genoeg punten voor Nederlands Kampioen maar moet wachten tot hij 27 maanden is voor het officieel is, en dit in maar drie shows !!!. Erzsi is eindelijk loops geworden, zij weet nog niet goed om te gaan met deze nieuwe fase. Op 8 Maart worden Serleg en Erzsi onderzocht voor HD en de ogen test, spannend.

9-1-2018

De beste wensen en een gelukkig 2018 wordt er gezegd, voor ons begon 2018 slecht. Ludas werd op 1 Januari héél ziek, tijden uitlaten ging hij zelfs vier keer liggen onderweg zo ziek. Thuis een pijnstiller gegeven en knapte zelfs weer op, na telefonisch overleg met de dierenarts besloten om Dinsdag toch maar een afspraak te maken. Dinsdagmorgen met uitlaten liep Ludas zelfs weer hard met de anderen mee, goede vooruitzichten. Bij de dierenarts bleek dat het ernstiger was als wij dachten, zij vond een tumor aan/bij de milt. Zelf dachten wij dat dit het einde was voor hem maar de arts zei dat dit goed te opereren was, kans 50-50, en zou nog enkele jaren door de kamer kunnen lopen, immers 11 jaar is niet oud. Maar op de foto's mochten geen verdere uitzaaiingen te zien zijn. Foto 1 gemaakt en geen uitzaaiing, gelukkig, wij kregen hoop, foto 2 ook geen uitzaaiing, wat waren we blij. Hij moest nog even aan het infuus en diezelfde morgen zou de operatie plaats vinden. Een aai over zijn hoofd, afscheid genomen en tot straks gezegd tegen hem, naar huis gereden, wachten op telefoon dat de operatie gelukt was. Tegen 12.00 uur kwam dat telefoontje, aan de stem van de dierenarts kon ik horen dat er iets niet goed was, ze vertelde dat de operatie van Ludas gelukt was maar dat tijdens het hechten van de wond hij er zelf voor gekozen had om niet verder te gaan. Het is verschrikkelijk hard voor ons maar in het achterhoofd is het misschien beter zo, hij heeft het niet verdiend om te lijden. Ludas wat hebben wij een plezier gehad, in alles wat je deed blonk je uit, in binnen- en buitenland de bekenste Vizsla, hopelijk zien wij elkaar weer!!!

17-12-2017

Trots zijn wij op al onze nakomelingen, sommigen zijn jachthond of lopen lekker door huis en er is er één die zelfs hulphond is geworden, als zijn/haar baas blij is zijn wij dat ook. In 2011 heb ik met Ludas aan de Nimrod mogen deelnemen, in jachtwedstrijden het hoogst haalbare, in 2017 plaatsten Bakó (zoon van Ludas) en Eric Ouweneel zich voor dit evenement. Hoe dit is afgelopen met hun heeft U al gelezen of gehoord. Zelf stond ik daar als toeschouwer maar wel met een ander gevoel, kijken naar een hondje die hier gefokt is, een baas die toen nog niet wist wat het verschil tussen een haas en konijn was. daar aangekomen lopen we naar proef A en stonden Bakó en Eric te wachten op hun beurt, zeg goedemorgen tegen Eric en Bakó hoort mijn stem, begint helemaal opgewonden te worden van mijn stem, kwispelen als een gek en dacht dat gaat niet goed als ik praat. Als eerste moest hij een eend halen uit water, Eric kon hem niet werken maar wij wel, moeizaam begin maar haalde deze wel binnen, De ander twee kwamen feilloos binnen. Mijn dag kon al niet meer stuk. Zij vertrokken naar proef B en wij bleven staan bij A om te kijken naar een andere voorjaagster. Wij dachten dat we tijd genoeg hadden om nar de B proef te gaan maar ondertussen kregen we te horen dat Bakó al had gelopen op de B en ook daar drie stuks binnen had. Dan ga je toch denken het zal toch niet dus snel naar de C proef. Een sleep, een verre gans en een kraai uit een bosje. Sleep en kraai had ik wel vertrouwen in, de kraai iets minder, veel brandnetels te zien bij ingang bosje, een Vizsla en een brandnetel en je kunt een probleem hebben. Sterker nog, je hebt een probleem. Al een paar honden kwamen niet binnen met de kraai, bleek ook nog dat deze in een tak hing alsof het nog niet moeilijk genoeg was. Als laatste zijn Bakó en Eric aan de beurt, sleep en gans redelijk snel binnen en dan naar de kraai, wij zien hem aan de verkeerde kant van bosje lopen bij de helpers. Dan even later komt hij leeg uit bosje en Eric stuurt Bakó terug. Ik ken dat gevoel, wachten op je hond zonder hem te zien, hopen dat hij terug komt met iets, stilte van de toeschouwers die ook niets zien, keurmeester die zegt meneer U heeft nog één minuut. Ben er haast zeker van dat Eric en ik er met hetzelfde gevoel stonden. Dan ineens zien we Bakó, heeft hij iets bij zich, komt door de brandnetls en heeft de kraai, Super gevoel. Een Vizsla heeft de Nimrod gehaald en een AA diploma, zijn wiegje stond in Diepenheim. Mensen komen om mij te feliciteren en dan denk je, ho even, ik heb alleen de ren open gezet voor de dekking, geholpen bij de bevalling, behoeftes opgeruimd, eten gegeven, met de bende gespeeld en mij helemaal lek laten bijten door hun, al het andere vanaf zeven weken heeft Eric gedaan. Net als bij ieder voorjager, hij doet het mooie werk en de verzorging de partner, in dit geval Linda. Eric en Linda van harte gefeliciteerd met het behaalde succes van Bakó en weet zeker dat jullie deze dag nooit meer zullen vergeten en wij ook niet.

10-12-2017

Laatste show dit jaar Amsterdam Winner, Zöldmáli Frakk 1 Uitmuntend CAC-CACIB Beste van Ras (BOB) Winner "17 bij laatste 6 uitgekozen groep 7, Zöldmáli Serleg 1 Uitmuntend CAC JeugdWinner "17, Erzsi Barát az Élet 1 Uitmuntend CAC JeugdWinner "17 Beste Jeugdhond en Beste teef van ras (BOS) Winner "17

11-11-2017

German Winner & Wereld show Leipzig

Met vier honden vertrokken naar Leipzig voor een dubbele show met als belangrijkste de Wereld Show. Dit was voor Ludas tevens zijn afscheid op shows, hij  heeft 35 showtitels behaald in zijn imposante loopbaan, talrijke podium plaatsen in rasgroep 7 en 11 keer als groepswinnaar,

German Winner Show,

Ludas 1 Uitmuntend, beste Veteraan, German Veteran Winner 2017, Duits Veteranen Kampioen

Frakk, 2 Uitmuntend

Erzsi, 1 Uitmuntend, German Junior Winner 2017, Duits Jeugd Kampioen 2017

Serleg, 1 Uitmuntend, German Junior Winner 2017, beste Jeugdhond

Wereld Winner Show,

Ludas, 1 Uitmuntend, beste Veteraan, Veteranen Wereld Kampioen

Frakk, 1 Uitmuntend Kampioensklas, reserve Wereld Kampioen

Erzsi, 3 Uitmuntend ( 7 teefjes in deze klas)

Serleg, 1 Uitmuntend, beste Jeugdhond van ras, Jeugd Wereld Kampioen

15-10-2017

Serleg heeft zijn SJP proeven afgesloten met een SJP-B diploma, Erzsi begon goed maar had last van de hormonen en besloten om daarom geen wedstrijden meer te lopen dit jaar.

Ondertussen met Frakk, Serleg en Erzsi naar Dortmund geweest met super resultaten: Frakk 1 Uitmuntend CAC-CACIB, Beste reu en Beste van Ras(BOB) Bundessieger 2017, Serleg 1 Uitmuntend CAC, Beste Jeugd reu, Beste Jeugd hond, Bundesjugendsieger 2017en hiermee Duits Jeugd Kampioen, Erzsi  1 Uitmuntend CAC, beste Jeugd teef en teef(BOS) Bundesjugendsieger 2017

30-7-2017

Serleg heeft z'n eerste show gelopen in Nederland, Rotterdam 1 Uitmuntend, CAC, beste van ras en Benelux Junior Winner NL 2017.Nu kunnen ze laten zien hoever ze zijn  op de SJP wedstrijden 

22-5-2017

Héél blij zijn we met de resultaten afgelopen weekend, vooral met de "kleintjes"

19-5 Frakk 1 uitmuntend CAC-CACIB, VDH Europa Sieger 2017, beste van ras (BOB)

Erzsi 1 uitmuntend, VDH Europa jugend Sieger 2017, beste jeugd teef, beste jeugdhond

Serleg 1 uitmuntend, VDH Europa jugend Sieger 2017, beste jeugd reu

20-5 Frakk 1 uitmuntend CAC-CACIB, VDH Fruhjahrs Sieger 2017, beste van ras (BOB)

Erzsi 2 uitmuntend

Serleg 1 uitmuntend, VDh Fruhjahrsjugend Sieger 2017, beste jeugd reu, beste jeugdhond

12-4-2017

Erzsi en Serleg liggen goed op schema met de jacht training. Hier en daar nog wel wat schoonheids foutjes maar dat komt nog wel, ze zijn  pas 8 maanden. Ondertussen is Frakk  gestart met wedstrijd training, dit is nog wel even wennen voor hem na al die vrijheid met de gewone jacht. De eerste grote show die we gaan bezoeken zal 19 & 20 Mei Dortmund worden met Frakk, Erzsi en Serleg

7-2-2017

Erzsi en Serleg hebben hun eerste show gelopen in Rijssen. Het was een hele belevenis voor die twee, vooral Serleg vond de vloer een beetje glad. Desondanks hebben ze zéér goed gescoord. Erzsi 1 Veel Belovend, beste pup en vierde in de erering. Serleg 1 Veel Belovend, beste jongste pup en tweede in de erering. Als leermeester was Ludas er ook bij, 1 Uitmuntend, beste veteraan en Beste veteraan in de erering!!

9-1-2017

Allereerst wensen wij  de beste wensen aan iedereen, moge het een mooi-gezond-succesvol en sportief 2017 worden.

Ondertussen zult U gedacht hebben dat we de site niet meer up to date hielden maar er is gewoonweg niets bijzonders te melden op dit moment, de honden moeten bijkomen van de vele geslaagde jachtdagen, onze jonge aanwinsten groeien en leren goed en eind deze maand mogen ze voor de eerste keer mee naar een show, kijken wat het wordt !!! Bijzonder is nog wel om te vermelden dat een zoon van onze Tibor reserve BEST IN SHOW is geworden in Amsterdam

25-10-2016

Het wedstrijd seizoen MAP-A voor dit jaar zit erop voor Frakk. Helaas géén diploma gehaald doordat Frakk  elke keer de sleep afbrak. Na lang puzzelen zijn we erachter gekomen waar de oorzaak ligt dat hij dit alleen op de wedstrijden doet en gaan hier nadat het jachtseizoen is afgelopen aan werken door een tip van een andere voorjager. Ben ervan overtuigt dat het goed komt maar eerst gaan we genieten van de vele dagen op echt levend wild.

Binnenkort zal er een nieuw reutje met een voor ons verse bloedlijn hier door de kamer wandelen, Zöldmáli Serleg

14-9-2016

Vandaag hebben we na een moeilijke beslissing afscheid moeten nemen van Tibor, een geweldige lieve hond die véél heeft betekend voor ons

8-9-2016

Erzsi Barát az Élet zal vanaf nu ons team komen versterken, zij is een dochter van Ludas x Dalia en hebben hoge verwachtingen van haar

15-8-2016

Vandaag kregen wij bericht dat Eric Ouweneel met Bakó Barát az Élet samen hun tweede KNJ-A diploma hebben gehaald op een leeftijd van nog geen drie jaar !!!  Bakó en Eric van harte gefeliciteerd met jullie resultaten.

24-7-2016

Dalia is moeder geworden van vier reutjes en drie teefjes, het E-nest. Alle pups zijn geplaatst

25-5-2016

Dali heeft eindelijk besloten om loops te worden en is ondertussen gedekt door Multi kampioen Ludas. Wij hebben zéér hoge verwachtingen van dit nestje en hopen dat de pups ongeveer 23 Juli geboren zullen worden. De shows hebben we op een laag pitje gezet omdat we eerst trainen met Frakk voor de MAP-A die over twee maanden beginnen. Later dit jaar zullen we de draad weer oppakken en hopelijk met nieuwe aanwinsten voor het ras !!!

29-4-2016

Dravá is bevallen van 3 reutjes en 3 teefjes, het D-nest, de pups zijn allen al geplaatst

5-3-2016 Groningen

Frakk 1 Uitmuntend, res. CAC-CACIB, tweede plaats erering gebruikshonden,

Dali 1 zeer goed

22-1-2016 Eindhoven

Vandaag onze eerste show gehad in Eindhoven, Frakk 1 uitmuntend CAC-CACIB, beste reu (BOS) en beste van het ras (BOB). Dali 1 uitmuntend CAC-CACIB, beste teef (BOS) hiermee nog één puntje verwijderd van haar Nederlands kampioenschap

Wij wensen U fijne Feestdagen en een gelukkig/gezond 2016

23-12-2015

De HD uitslag is vandaag binnengekomen van Dali, HD-A  en  ze zal bij een volgende loopsheid gedekt worden, verwachting is dat ze begin 2016 loops zal worden.

14-12-2015

Amsterdam Winner show,

Na Zaterdag de hele dag jagen in Drenthe hadden we Zondag de belangrijkste show in Nederland n.l. de Winner:

Frakk 1 Uitmuntend, CAC-CACIB, Beste van het ras (BOB) Winner 2015

Ludas 1 Uitmuntend, Veteranen Winner 2015, Definitief Veteranen Kampioen

Dali, 1 Uitmuntend, res CAC-CACIB

17-11-2015

Nu de shows op een laag pitje staan (de eerste is de Winner) en de jacht wedstrijden erop zitten (nu is het tijd voor het ""echte" werk) is er weinig nieuws te melden behalve dat Frakk is onderzocht op langhaar en vrij is van het langhaar gen en dat Dali op 1 December wordt onderzocht op HD en de ogen (spannend). Ook hebben Ludas en Frakk een uitnodiging ontvangen voor de Hond van het Jaar show

20-10-2015

De MAP-A proeven zitten erop, niet gehaald maar zéér tevreden met het werk dat Frakk heeft laten zien, we weten waar wij op trainen moeten en dan staat hij er volgend jaar. Ondertussen nog een show in Dortmund gehad,Zöldmáli Frakk 1 Uitmuntend, CAC-CACIB, BOB, Bundessieger 2015,Zöldmáli Dali 1 Uitmuntend, CAC-CACIB, BOS, Bundessieger 2015

3-10-2015

Tussen de jacht op eenden en de KNJV-MAP proeven door de show in Zwolle bezocht, Frakk 1 Uitmuntend, beste reu, beste van ras, CAC-CACIB en een mooie tweede plaats in groep 7, Dali 1 Uitmuntend, beste teef, CAC-CACIB

21-9-2015

Frakk heeft de ÖTV gehaald in Hongarije met een eerste prijs, dit is dezelfde proef als in Duitsland HZP of de NAVHDA Utility, veld- en waterwerk met stöbern op levende eend

8-9-2015

Dali heeft gisteren haar eerste proef dit jaar gelopen in Markvelde. Aan haar gedrag te zien had ik al niet veel hoop in een goede afloop, denk dat ze zéér binnenkort loops moet worden. Heb haar na twee proeven uit de wedstrijd gehaald, ze wilde absoluut niet werken, het had geen zin om door te gaan en vond dit de beste optie voor haar. Frakk heeft net op tijd zijn A diploma binnen, twee dagen later werd Drava loops en er is geen land meer te bezeilen met hem, met moeite halen we tijdens de proeven nog 68/69 punten, moet wel zeggen dat hij tijdens de dirigeer proef twee keer pech heeft gehad met het vinden van de duif. Tja, ook dieren kunnen last hebben van de hormonen!!!

29-8-2015

Frakk heeft zijn tweede KNJV-A binnen en dat op zijn eerste wedstrijd dit jaar, gelukkig voor hem is de druk eraf en kunnen we ons voorbereiden op de MAP-A voor dit jaar.

8-8-2015

Vandaag kregen we een opmerkelijk bericht, Bakó een zoon van Ludas x Drava is in de voetsporen van zijn vader getreden, een KNJV-A is binnen en dat op de leeftijd van nog geen twee jaar

21-7-2015

Omdat wij verschillende KNJV wedstrijden gaan lopen vanaf eind Augustus met Frakk en Dali zullen de shows even op de achtergrond staan. Tevens zal  Frakk deelnemen aan de  de ÖTV in Hongarije half September, dit is een proef vergelijkbaar met de HZP in Duitsland

14-6-2015 Milaan

Tijdens de World Winner in Milaan hebben de honden mooie successen behaald,

Frakk 3 Uitmuntend in Kampioensklasse, Dali 2 Uitmuntend in jeugdklasse en Ludas 1 Uitmuntend in veteranenklasse, daarmee Veteranen Wereldkampioen 2015 en werd hij zelfs uitgekozen als beste Vizsla draadhaar van het ras

30-5-2015

Tijdens de Vizsla dag is Frakk uitgeroepen tot beste draadhaar Vizsla 2014 zodat we die prijs al voor de negende keer achter elkaar in ons bezit hebben !! Je kunt de prijs winnen door resultaten op show en jachtwedstrijden punten te halen en met een totaal van 204 punten had hij zelfs de hoogste score van alle kortharen en draadharen samen. Beste jonge Vizsla is geworden : Bakó Barát az Élet

24-5-2015 Arnhem

Dat Ludas het showen nog niet heeft verleerd heeft hij gisteren bewezen op de show in Arnhem, 1 Uitmuntend, beste veteraan, beste van het ras en derde in rasgroep 7,

Frakk 1 Uitmuntend, res CAC-CACIB en Dali had er ook zin in 2 Uitmuntend met 16 maanden in de tussenklasse

10-5-2015 Dortmund

Frakk 1 U, CAC-CACIB, BOB, VDH-Europasieger 2015

Ludas, 1 U, VDH-Europa-Vertanensieger 2015, uitgekozen bij laatste 6  beste veteranen in erering maar helaas niet op podium, we stonden met 38!!! honden in de erering,

Dali 1 ZG, héél mooi rapport voor zo'n jonge dame

14-3-2015

Vandaag mochten Frakk en ik deelnemen aan de PJP Gelderland (Provinciale Jachthonden Proef). Dit zijn vier proeven waarbij telkens drie aporten (wild) binnen acht minuten binnen moeten komen. Moeilijke maar wel eerlijke proeven, Frakk heeft alles binnen gehaald, soms dacht ik dat hij kon klok kijken maar wel afgesloten met een diploma.

1-3-2015 Groningen

Ludas mocht vandaag starten in de Veteranenklasse en samen met Frakk en Dali op naar Groningen voor de Benelux Winner. Dat er nog steeds rekening met hem gehouden moet worden is wel gebleken !!! Ludas werd eerst beste veteraan, daarna beste reu (BOS) en ook nog beste van het ras (BOB) en opnieuw een titel erbij, Benelux Winner 2015

12-2-2015

Tussendoor even een actie foto van Ludas tijdens de training

8-2-2015 Eindhoven

Hoewel we nadruk dit jaar op de jachtwedstrijden hebben gelegd lopen we zo af en toe ook nog een show tussendoor waar Eindhoven de eerste was dit jaar. Frakk 1 U, CAC-CACIB, BOB

Frakk mocht samen met Ludas voor de eerste keer mee op de vos en zonder probleem werd hij gebracht

14-12-2014

Ook de laatste show voor dit jaar is voor ons succesvol verlopen,

Frakk 1 Uitmuntend, CAC-CACIB, BOS, Winner 2014

Dali, 1 Uitmuntend, Jeugd Winner 2014

Wij zijn zéér tevreden met de resultaten en trots wat onze honden weer hebben laten zien in 2014 op show, KNJV wedstrijden  of op de "gewone" jacht in binnen- of buitenland. Ondertussen zijn we druk met de planning voor 2015, Frakk klaarstomen voor de Nimrod, Dali voor de KNJV-B en Ludas zal ook weer van stal worden gehaald voor  shows met als warming up Groningen. Wij wensen iedereen een gezond, sportief 2015

7-12-2014

Op de show in Brussels hebben we ons weer van de beste kant laten zien, Dali 1 U, beste jeugdhond, BOS en Benelux Junior Winster, Frakk 1 U, CAC-CACIB, Beste van het Ras (BOB) Benelux Winner en hiermee definitief Benelux Winner 2014, de eerste Vizsla die de titel mag dragen

30-11-2014

Op dit moment is er weinig nieuws te melden, de pups vliegen deze week uit naar hun nieuwe eigenaren, de jacht is gesloten i.v.m. vogelpest maar Ludas en Frakk hadden geluk dat ze toch nog twee jachtdagen konden meemaken in Duitsland met "nieuw" wild, de houtsnip en zullen in afwachting op het KNJV besluit zich moeten vermaken met trainen en op showgebied zullen Frakk en Dalia aanwezig zijn in Brussel en Amsterdam (Winner)

21-10-2014

De pups groeien goed, ze wegen al bijna 1 kilo

Onderussen een druk maar succesvol weekend gehad. Zaterdag show Dortmund, Frakk 1 U CAC-CACIB, BOB, Bundessieger 2014, geplaatst bij de laatste 6 honden in groep 7. Dali had Zaterdag géén zin in show en kreeg 1 ZG. Zondag Dortmund, Frakk 1 U CAC-CACIB, BOB, Herbst-Sieger Dortmund. Deze keer wilde Dali wel, 1 U Jugend Herbst-sieger Dortmund, haar eerste titel !!!. Maandag de laatste jachtproef van dit jaar, Frakk een Map-B met 510 punten. We kunnen zéér tevreden zijn over dit jaar met de jacht diploma's

13-10-2014,

De pups zijn vandaag geboren, 5 teefjes en 3 reutjes

1-10-2014 Jacht

Afgelopen weekend heeft Frakk  een super prestatie geleverd. Zaterdag tijdens de KNJV proef in Zwiep behaalde hij zijn A diploma met 92 punten. Hiermee werd hij derde in de A groep en beste hond trainingsgroep Zwiep. Maandag mocht hij een KNJV MAP lopen in Bentelo en haalde zijn B diploma met 530 punten van de 600. AAn het eind van de dag werd hij uitgeroepen tot beste hond B Map.

19-9-2014

Omdat er op dit moment heel veel jachtwedstrijden zijn en verschillende honden hun diploma halen kan ik dit zo snel niet meer bijhouden. Na de wedstrijden zullen de resultaten die dan bekend zijn hier te lezen zijn, één uitslag kan ik al wel vast verklappen:

Zöldmáli Dalia eertse prijs KNJV-C met 46 punten en als ze met de markeer gewoon - zoals ze altijd doet - de eend oppakt en dikke B en dat op de leeftijd van 9 maanden en 2 dagen

8-9-2014

Opnieuw een paar hele mooie resultaten op show en jacht

Araz Barát az Élet KNJV-B met 68 en 70 punten, Ansca Barát az Élet KNJV-B met 71 punten, en Bakó Barát az Élet KNJV-C met 45 punten en eerste plaats.

Op de show in Rotterdam behaalde Frakk 1 U, CAC-CACIB, BOB, BeNeLux Winner 2014 en Dali werd beste pup

5-9-2014

Terwijl het met Frakk nog niet wil lukken met de A door 2 x  domme pech haalden de "jonge" hondjes wel hun diploma

Bakó Barát az Élet KNJV-B 74 punten, Ancsa Barát az Élet KNJV-B 68 punten en Aliz Barát az Élet KNJV-B met 66 en 71 punten.

Op de show in Luxemburg hadden we de volgende resultaten : Daliá 1 veel belovend, beste pup en Frakk 1 U, CAC-CACIB, BOB, Luxemburgs Kampioen en Luxemburgs Winner 2014.

9-8-2014 Jachtproeven,

Vandaag zijn de jachtproeven voor ons en de nakommelingen uit LudasxDráva begonnen en met zéér goede resultaten, Ansca Barát az Elet heeft in Winterswijk de eerste prijs in de C klasse gewonnen en Bakó Barát az Elet in Biddinghuizen een mooie tweede prijs in de B met 75 ptn,en dat met 10 maanden!! Frakk had zijn hoofd bij de loopsheid van Dráva staan en niet bij de proef.

21-6-2014 Outdor Uden 

Zöldmáli Dalia mocht haat tweede show lopen en met succes, 1 Veel Belovend en beste pup

Zöldmáli Frakk  1 Uitmuntend, CAC-CACIB, Beste van het ras, als vijfde geplaatst in groep 7

15-6-2014 Jachthondenshow Arnhem

Dalia mocht haar eerste show lopen en werd beste pup van het ras met een 1 Veel Belovend

Frakk werd beste hond van het ras met 1 U, CAC

Ludas mocht ook weer een keer mee en hij is het nog niet vergeten, 1 U, beste werkhond van het ras en Beste werkhond van de show (BIS)

9-6-2014 Arnhem,

Frakk 1 U, CAC-CACIB, BOS

24 Mei,

De pups uit het tweede nest worden groot en beginnen van zich te laten horen, Bakó Barát az Elet heeft op de Vizsladag een mooie derde prijs gewonnen op de Basis test en hij en zijn baas zijn uitgeroepen tot beste HOND/BAAS combinatie over de hele dag, en dat voor een hondje van zeven maand !!!

11-5-2014

De shows in Duitsland zitten erop met Frakk en waren zéér succesvol,                                    

Lingen 1 U, CAC-CACIB, BOB

Dortmund 9-5-2014   1U, CAC-CACIB, BOB, VDH-Europasieger 2014

Dortmund 10-5-2014  1U, CAC-CACIB, BOB, VDH-Frühjahrssieger 2014 

Ook dit jaar zullen we aanwezig zijn op enkele shows in Duitsland  n.l op 27 April in Lingen en op 9 en 10 Mei in Dortmund.

We overwegen om eind dit jaar Dráva te laten dekken bij voldoende interesse voor een pup.

U kunt contact opnemen voor informatie of om op de puplijst geplaatst te worden

1 Maart,

Enkele show resultaten van Frakk,

Rijssen, 1 U, BOB, BOG 4 (beste hond in groep 7)  Eindhoven, 1 U, CAC-CACIB, BOS                Ondertussen is er een nieuwe aanwinst officiele naam, Zöldmáli Dália maar noemen haar Dali (zie mij niet Dália roepen in het bos tijdens de jacht !!!) t.z.t als de stamboom er is zal ze een eigen pagina krijgen

20 Januari,

Iedereen de beste wensen voor 2014,

Na een geweldig jaar 2103 op naar 2014. Er is al het één en ander gepland, enkele shows waaronder Rijssen en Eindhoven, trainen voor de KNJV-A en hopenlijk het diploma behalen, en een reisje naar Hongarije voor een nieuwe aanwinst!! t.z.t  zal hierover meer informatie komen

1 december

Alle pups zijn verkocht!

29 November

Wegens annulering is er één teefje beschikbaar, het is een zéér pittig hondje met zoals het er nu uitziet veel weklust. Omdat we met onze honden in deze tijd veel jagen zullen we niet de tijd hebben om alle shows te bezoeken, de volgende zal de Winner zijn op 15 December met Frakk

25 november

Ondanks alle vreugde en plezier die wij beleven met de pups hebben we afgelopen week een rotweek gehad. Pup oranje werd Dinsdag erg ziek. Na elke dag naar de dierenarts te zijn geweest, pijnstillers, antibiotica kuur te hebben toegediend, werd hij maar niet beter. Afgelopen zaterdag leek het voor het eerst weer wat beter met hem te gaan, maar rond de middag ging het super slecht met hem. Gelijk weer naar de dierenarts geweest en na röntgenfoto’s en een echo te hebben gemaakt, hebben we samen met de dierenarts de beslissing moeten nemen hem te laten inslapen. Zelfs na een operatie (waarbij we geen garantie kregen dat het goed zou komen) was de kans erg klein dat hij een vrolijk, opgewekt, rennend, werkend leven tegemoet zou gaan.  We zijn er erg verdrietig van, maar zijn er van overtuigd dat we de juiste beslissing hebben genomen….

Baldo  Barát Az Élet, rust zacht!  

13 oktober 

Dortmund: Frakk heeft in één keer 3 titels erbij op zijn naam staan. Bundessieger 2013, Duits kampioen, internationaal kampioen.

september

Zeer goede resultaten van enkele pups. Mila heeft 2 x een C-diploma en 2 x een B-diploma gehaald. Brutus heeft 2 x een B-diploma gehaald met veel punten. Zeer goede resultaten voor deze nog jonge honden.

11 mei

Dortmund Frakk 1 U, CAC-CACIB, BOB, VDH-Europassieger 2013

16 april 

Frakk is begonnen aan de KNJV-proeven A. Dit gaat volgens verwachting. Tevens zal hij zijn best moeten gaan doen op shows in Goes, Dortmund op 11 Mei en van 15 tot 18 Mei waar hij samen met Ludas naar Hongarije gaat voor de Wereld Show. 
Verder hebben we zeer goede berichten van enkele pups. 
Zo heeft Aliz de jachthondenproef van Hubertus gewonnen met een leeftijd van ruim 7 maanden!!!! In het najaar hopen we op meer resultaten van de hondjes die KNJV werk doen.